THE MANUAL COMPANY

Radionica za izradu predmeta od kože The Manual Co. osnovana je 1985. godine u Novom Sadu. Nastala je kao ideja mladih ljudi koji su se željeli baviti oblikovanjem kože tradicionalnim metodama.

U početku je Manual radio samo kožne remene od pažljivo odabranih materijala i u tom uskom segmentu proizvodnje napravio izuzetne rezultate što je, logično, za posljedicu kasnije imalo i proširenje proizvodnje.

Od samog početka rada Manual je čvrsto vezan za najveću lokalnu tvornicu kože, a ta sada već dugogodišnja suradnja započela je upravo na inicijativu Manuala. U proizvodni program vraćena je koža tradicionalne, vegetabilne štave koja je već bila gotovo u potpunosti potisnuta modernim, jeftinijim metodama obrade kože s puno upotrebe kemijskih sredstava. Takvu obradu kože danas radi izrazito mali broj tvornica kože u svijetu.

Kvaliteta tradicionalno obrađene kože je trajna, a starenjem i upotrebom njena ljepota je sve izraženija. Zbog kvalitete vegetabilno štavljene kože, kao i njene trajnosti, stoljećima je upotrebljavaju sve vojske svijeta.

U današnjem vremenu zagađenosti životnog prostora ova koža je i ekološki čista, a artikli izrađeni od nje ugodni za nošenje i upotrebu bilo da je riječ o obući, odjeći ili galanteriji. Kvaliteta svih Manualovih predmeta od kože je takva da svojom upotrebom ne ugrožava nego oplemenjuje nas same, kao i naš prostor i život uopće.

Krajem osamdesetih godina, preseljenjem u nove i puno modernije prostorije, The Manual Co. radi novi veliki korak. Od proizvođača remena u domaćoj radinosti postaje „radionica za izradu predmeta od kože tradicionalnim metodama“ koja u svoj proizvodni program uključuje i kožnu galanteriju, odnosno ženske torbice.

Razvojni put dalje se širio prema proizvodnji putnih i poslovnih torbi, kaubojskih čizama (zasad ih ne možete nabaviti u Hrvatskoj), nesesera, novčanika, sitnije kožne galanterije, jakni, rukavica...

Danas Manual okuplja mlade, stručne i visokoobrazovane ljude spremne učiti od starih majstora od kojih najstariji danas imaju i po osamdesetak godina. Pod krovom Manuala nastali su projekti koji su posljednjih godina dobivali mnogobrojna priznanja od kompetentnih institucija.
 

Tražilica


Vaša košarica

Nemate proizvoda u košarici

adresa

NOVA ADRESA!


(više NISMO
na Svačićevom trgu!)

Milers Outlet

Passage Cibona (Savska 28)
10000 Zagreb

Mob.: +385 95 457 33 49Adresa poduzeća:

Manufactum d.o.o.

Svačićev trg 1
10000 Zagreb


www.milers.hr


Kako kupovati online >>>

© Toscana cms | Web dizajn www.ringeis.hr